Bullerskärm stolpar

Stolpar till bullerskärmar

Till bullerplank och bullerskärmar levererar vi även stolpar tillsammans med fundamenten. Ibland behöver varje stolpe vara unik på grund av olika längder, påsvetsade detaljer eller borrade hål på olika nivåer.

Genom den stora erfarenhet och kunskap som finns på våra fabriker kan ni vara trygga i att få korrekt tillverkade stolpar för just ert bullerplank eller bullerskärm, dessutom märkta och packade enligt kundens önskemål. Vid osäkerhet över vilken stolpdimension som krävs, beräknar vi rätt stolpdimension som anpassas till våra fundament. De vanligaste stolpmodellerna vi tillverkar för bullerskärmar är HEA, HEB, IPE och VKR. För trästolpar tillverkar vi även stolpskor i många olika utföranden enligt kundens design.

Vi utför alltid dimensionering av fundament och stolpar som uppfyller beställarens ställda krav.

Stolparna tillverkas enligt EN 1090 i utförandeklass EXC2 eller EXC3 beroende på vad beställaren har för krav. Oftast varmförzinkas stolparna enligt SS-EN ISO 1461 Fe/Zn115 när korrosivitetsklassen är C4 eller lägre. Vi kan även leverera stolpar som uppfyller korrosivitetsklass C5-M, samt pulverlackerade stolpar.

När stolpritningar i förfrågningsunderlaget inte fungerar som tillverkningsritningar eller helt saknas så ritar vi upp stolparna i CAD program och sänder över ritningarna för godkännande av kund innan tillverkning påbörjas.

Vi har även möjlighet att tillverka andra detaljer i stål, ring oss gärna om ni önskar offert.

 
bullerplank och stolpar
stolpar till montering av bullerskyddsskärmar
stolpar för bullerskärmar och bullerplank
bullerplank monterade med hjälp av fundament och stolpar av terrawing
Fundament för bullerskärmar vid vägar

Bullerskärm väg

Bullerskydd med fundament från Terrawing

Bullerskärm järnväg

Fundament för vägmärken och portaler

Övriga fundament